logo

Slide Background Modified
Projecten

Eerste stap samenwerking Brabantse binnenhavens gemaakt

Vlak voor de start van de zomervakantie, heeft MCA Brabant deelgenomen aan een middagsessie georganiseerd door de gemeente Bergen op Zoom.
Samen met de bedrijven Cargill, Essers, BTT, Lamb Weston Meijer, Sabic, Lineage, OCT en de gemeenten Waalwijk, Tilburg, Oosterhout en Bergen op Zoom,
hebben we een goede eerste stap gemaakt voor een samenwerking tussen alle Brabantse Binnenhavens (West, Midden en Noord- en Zuidoost).

 

Goed voorbeeld doet volgen

Een van de gastsprekers deze middag was Daan Schalck, CEO NorthSeaPort. Daan Schalck heeft alle aanwezigen meegenomen in de totstandkoming van de havensamenwerking tussen de Zeeuwse en Vlaamse gemeenten. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld voor de beoogde samenwerking tussen de Brabantse Binnenhavens.
Hendrik-Jan van Engelen, directeur MCA Brabant, vertelt meer over de uitdagingen voor de komende tijd: meer gebruik maken van modal-shift en het belang van een integrale afstemming tussen de Brabantse Binnenhavens.
De binnenhavens zijn het belangrijkste knooppunt in het multimodale transportsysteem, onderlinge samenwerking en afstemming is hierbij van groot belang.
Met ons project Brabant Ports dragen we bij aan de verdere samenwerking tussen de Brabantse Binnenhavens.
Meer informatie over Brabant Ports lees je binnenkort op onze website.