logo

NIEUWSBERICHT

MCA Brabant biedt vanaf vandaag op deze vernieuwde website voor verladers Navigate aan. Navigate is een online tool ontwikkeld door Havenbedrijf Rotterdam en voor de planning van wereldwijd container vervoer. Het vervoer van containers tussen de zeehavens en Brabant is sterk multimodaal georiënteerd.

De samenwerking met de zeehavens is voor het multimodaal vervoer in Brabant van cruciaal belang. Om die reden zijn het Havenbedrijf Rotterdam en MCA in 2019 een samenwerking aangegaan om de provincie Brabant en de Rotterdamse haven beter op elkaar aan te laten sluiten.

Emile Hoogsteden, directeur Commercie van Havenbedrijf Rotterdam: “Brabant is één van de belangrijkste achterland regio’s van Rotterdam. Het slim verbinden van de haven van Rotterdam met Brabant zorgt voor een structureel hogere betrouwbaarheid van het multimodale transport. De ontwikkeling van een digitale applicatie zoals Navigate draagt bij aan het optmaliserern van de keten en zo het vervoer via de Rotterdamse haven sneller, veiliger, efficiënter en duurzamer te maken.

Navigate

Om een beter inzicht te verschaffen over de multimodale verbindingen tussen Brabant en de haven van Rotterdam zijn het Havenbedrijf en MCA overeengekomen om Navigate beschikbaar te stellen op de website van MCA Brabant. Voor verladers, vervoerders en expediteurs is het een ideale tool om hun goederenstromen van en naar Brabant multimodaal te plannen.

Aan de hand van het gekozen vertrekpunt in Brabant en de gewenste bestemming biedt de routeplanner diverse opties van deur tot deur. Per route worden de mogelijke zeeverbindingen en de opties per spoor binnenvaart of truck naar de bestemming in het achterland gepresenteerd. Met filteropties komt de meest passende optie naar voren. Navigate maakt het vervolgens mogelijk om met een muisklik contact te leggen met alle dienstverleners om bijvoorbeeld offertes op te vragen.

Een innovatieve oplossing om de keten transparanter en efficiënter te maken.

Om dit mogelijk te maken moest de website van MCA Brabant in een moderner jasje gestoken worden. Hiermee werden twee vliegen in één klap geslagen.

“De nieuwe website maakt gebruik van moderne technische toepassingen”, vertelt Hendrik-Jan van Engelen, directeur van MCA Brabant. “Er wordt meer gewerkt met video’s en de applicatie Navigate van Havenbedrijf Rotterdam is volledig geïntegreerd. Een mooi voorbeeld van een praktische, technologische toepassing.” De nieuwe website brengt de doelstellingen beter in kaart van MCA Brabant – al sinds 1999 een constante, succesvolle, stimulerende factor in het streven naar multimodaliteit in Brabant.