logo

NIEUWSBERICHT

Van Berkel Logistics heeft de containeractiviteiten van OOC in Oss overgenomen en daarmee Inland Terminal Oss toegevoegd aan het eigen netwerk van terminals: Inland Terminal Veghel en Inland Terminal Cuijk.

“Voor een optimale ontwikkeling van de intermodale activiteiten in de regio Oost Brabant is het wenselijk om tot meer samenwerking te komen tussen de terminals”, aldus Van Berkel Logistics in een persmededeling. “Bundeling van de containerscheepvaart, ontwikkeling van continentaal spoorgoederenvervoer, efficiënter regionaal transport tussen terminals en klanten, en ook snelle IT-ontwikkelingen vragen om meer focus en schaalgrootte. Vanuit de toekomstvisie van beide bedrijven wordt met deze stap een sterke basis gevormd om de ladingbelanghebbenden beter van dienst te zijn.”

OOC Terminals concentreert zich vanaf september op de logistiek en op- en overslag van bulk- en breakbulk en de ontwikkeling van continentale spoorverbindingen over haar beide terminals in de haven van Oss. Van Berkel Logistics en OOC Terminals gaan ieder vanuit de eigen discipline samenwerken aan de ontwikkeling van het multimodale goederenvervoer voor de regio.
De containeractiviteiten worden voortgezet op het huidige terrein aan de Waalkade 17c in Oss. De bulk- en breakbulkactiviteiten worden voortgezet op de terreinen Waalkade 19 en Merwedestraat 5 in Oss.

Michel van Dijk, manager van de terminal in Veghel over de overname: “We zijn druk bezig met mensen bij elkaar te brengen, te kijken wat waar werkt. We nemen natuurlijk alleen de containeractiviteiten van OOC over. De bulk en break-bulk blijven bij OOC. Inland Terminal Oss is een mooie aanvulling voor het netwerk van Van Berkel Logistics. Deze uitbreiding is goed. Na de integratie van Oss kunnen we optimaler werken. We zetten in op zoveel mogelijk punt-punt-vervoer. Trucks die nu nog naar Veghel rijden, gaan dan naar Oss bijvoorbeeld, of andersom, als dat efficiënter is. We zetten in op flexibiliteit en frequentie, niet zozeer op schaalgrootte en lage kostprijzen. Het gaat vooral om de kwaliteit. Uiteindelijk zal daardoor ook het volume groeien. Er varen nu vijf schepen op Veghel. Kan best dat één van die schepen een aantal afvaarten vanaf Oss gaat verzorgen. De komende periode gaan we ontdekken wat de beste werkwijze is. Waar het om gaat is dat we het meest optimale intermodale product leveren. Wat we doen moet goed zijn. Als het product beter is, dan volgt de vraag vanzelf. Je moet de verlader verleiden met een goed product. Van Berkel Logistics is een familiebedrijf en het doel ervan is kwaliteit en continuïteit.
Door het insluiten van Oss bieden we meer betrouwbaarheid in de dienstverlening. Zeker met het oog op de stremming voor Veghel kunnen we verladers toch intermodale diensten aan blijven bieden.” Binnenkort wordt tot tweemaal toe de Sluis van Schijndel gestremd in verband met groot onderhoud. “Dat is het gevolg van achterstallig onderhoud”, zegt Michel van Dijk daarover. “Bij normaal onderhoud had die sluis er niet zo lang uit gehoeven.”
Van Berkel Logistics neemt de containerterminal in Oss helemaal over, inclusief het personeel. Van Dijk: “Dat is beter dan een verregaande samenwerking afspreken waar na verloop van tijd altijd spanningen ontstaan in de werkwijze. Dezelfde mensen blijven daar werken, al zullen we Oss zoveel mogelijk integreren in de werkwijze van Veghel en Cuijk. Uiteindelijk zal de planning vanuit Veghel worden gedaan. Maar nu gaan we eerst gewoon door met het laten draaien, een periode eerst eens lekker aan elkaar wennen.”