gent
Op 12 september brengt MCA-Brabant een werkbezoek aan de North Sea Port om te kijken hoe de banden tussen Brabant en North Sea Port versterkt kunnen worden.

Begin dit jaar zijn de havens van Gent en Zeeland Seaport (Terneuzen en Vlissingen) gefuseerd tot North Sea Port. Deze haven kenmerkt zich door de overslag van de meer traditionele goederenstromen, zoals droge bulk, break bulk en project cargo voor offshore installaties. Daarnaast spelen zij een belangrijke rol op de Noord-Zuid-as van Europa en deze is nagenoeg congestievrij.
Voor de aan- en afvoer van diverse grondstoffen speelt North Sea Port een rol in de totale mix van goederenstromen voor Brabant. Deze rol kan verder uitgebouwd worden.

 

Werkbezoek
Brabants gedeputeerde Christophe van der Maat leidt de MCA Brabant-delegatie, die zal bestaan uit een mix van vertegenwoordigers van Brabantse bedrijven, politiek en havens waaronder Bavaria, de gemeente Roosendaal en het CBRB namens de vervoerders over water. Namens North Sea Port zijn de CEO’s Jan Lagasse en Daan Schalck aanzwezig en met hen de gedeputeerde van Zeeland Carla Schönknecht, de havenschepen van de stad Gent Mathias De Clercq en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de politiek in Vlaanderen.
Het werkbezoek start om 13.00 uur met een ontvangst in het bezoekerscentrum van North Sea Port in Gent alwaar tijdens de lunch presentaties worden verzorgd. Van 14.00 tot 16:00 uur maakt het gezelschap aan boord van het havenjacht Jacob van Artevelde een rondvaart door de haven.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.