West

Een panel van 31 experts heeft geoordeeld dat West-Brabant dit jaar opnieuw is uitgeroepen tot de nummer 1 Logistieke Hotspot van Nederland. Al driemaal eerder was deze regio de nummer 1, de laatste keer in 2012. De huldiging van West-Brabant vond plaats op 16 mei in Dordrecht.

Vier jaar lang was de regio Venlo-Venray de nummer 1 Logistieke Hotspot. In 2014 en 2015 was de nummer 2 de regio Tilburg-Waalwijk. West-Brabant – met als logistieke pijlers Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en Moerdijk – moest genoegen nemen met de derde plaats. Vorig jaar passeerde West-Brabant Tilburg-Waalwijk echter en dit jaar liet het ook Venlo-Venray achter zich.
De beoordeling vond plaats op basis van een enquête. De jury bestond uit 31 experts: logistiek vastgoed-ontwikkelaars, makelaars, locatie-adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers.

 

westbarbant2

De criteria die door de juryleden werden gehanteerd, hadden betrekking op:
• beschikbaarheid van geschikt personeel
• beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
• medewerking van overheid/ gemeenten
• inzetbaarheid en motivatie van medewerkers
• aanwezigheid van goede infrastructuur
• bereikbaarheid van logistieke knooppunten

westbarbant1

Unieke samenwerking
Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal, die zich sterk maakt voor de logistieke sector in West-Brabant: “Geweldig om na 5 jaar weer de logistieke hotspot van Nederland te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we met ons regionale, logistieke programma en de unieke samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid in Connected West-Brabant, deze positie de komende jaren zullen versterken en uitbouwen.” Connected is een samenwerkingsverband dat sinds maart waarin elf West-Brabantse logistiek dienstverleners, zes West-Brabantse werkgelegenheidsgemeenten, de regionale MBO- en HBO-onderwijsinstellingen, TKI Dinalog en REWIN West-Brabant samenwerken.
Henk Rosman, directeur van REWIN West-Brabant: “Die uitverkiezing onderstreept het strategisch belang van de logistieke sector in deze regio en de wijze waarop we steeds sterker samenwerken.”

 

Over MCA Brabant

MCA Brabant is het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, een kennis- en netwerkorganisatie voor Brabant. MCA Brabant brengt bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen bij elkaar en adviseert over multimodaal transport. Tevens signaleert MCA Brabant trends en ontwikkelingen op het gebied van multimodaal goederenvervoer, initieert en begeleidt multimodale initiatieven van marktpartijen, en vergaart, ontwikkelt en verspreidt kennis en informatie.