logo

Slide Background Modified
Historie
Filter

NIEUWSBERICHT

Elektrisch aangedreven containerschip volgend jaar in Brabant

Categorie:

 

25Port Liner Omega Architects
Het eerste volledig elektrisch aangedreven containerschip zal in de tweede helft van volgend jaar varen tussen Barge Terminal Tilburg en de zeehavens. Deze ‘Port-Liner’ vaart op omwisselbare batterij-containers zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Dit staat te lezen in De Binnenvaartkrantvan dinsdag 5 december.

Op vrijdag 1 december werd bekend dat Port-Liner BV- het bedrijf dat deze eerste nul emissie-schepen ontwikkelt – 6,8 miljoen euro subsidie zal ontvangen in het kader van Connecting Europe

...

NIEUWSBERICHT

Akkoord over buitendijkse terminal in Bergen op Zoom

Categorie:

 

boz
De gemeente Bergen op Zoom en Markiezaat Container Terminal BV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe buitendijkse containerterminal in die plaats. Het terrein van de nieuwe terminal verkocht de gemeente aan MCT voor 1,1 miljoen euro. Gemeente en terminaldirectie zijn optimistisch, hoewel de gemeenteraad nog een definitief besluit moet nemen. Volgens BN/De Stem is de verwachting dat de nieuwe terminal in 2019 in gebruik kan worden genomen. 

NIEUWSBERICHT

MCA neemt afscheid van Jan Kerkhof en Peter van der Meij

Categorie:

kerkhof meijHet bestuur van de Stichting MCA Brabant heeft donderdag 9 november afscheid genomen van twee prominenten: voorzitter Jan Kerkhof en lid van de Raad van Advies Peter van der Meij. Jan Kerkhof is als voorzitter van MCA Brabant opgevolgd door Jan-Renier Swinkels en de plek in de Raad van Advies van Peter van der Meij is inmiddels ingenomen door Anton van Beers. Omdat de nieuwe voorzitter al deel uitmaakte van het bestuur, is de plaats in het bestuur van MCA Brabant die vrijkomt, ingenomen door Jan Niederer, burgemeester van Roosendaal.

NIEUWSBERICHT

Nieuwe directeur van Stichting MCA Brabant

Categorie:

hj
Het bestuur van de Stichting MCA Brabant heeft per 1 januari 2018 Hendrik-Jan van Engelen benoemd als nieuwe directeur. Hij volgt Cees van Elk op, die sinds 1 januari 2015 leiding heeft gegeven aan MCA Brabant. 


Hendrik-Jan van Engelen (1969) is momenteel werkzaam als zelfstandig consultant in havens en logistiek. Tot september 2015 was hij commercieel directeur van Havenbedrijf Gent NV. Voordien was hij delivery manager bij Logica Nederland BV, general manager bij APM Terminals International en in de negentiger jaren van de vorige eeuw werkte hij bij P&O Nedlloyd en bij Cap Gemini. 

NIEUWSBERICHT

Binnenvaart dreigt lading te verliezen door wachttijden

Categorie:

 

havenHet MCA Brabant maakt zich ernstige zorgen over de situatie die is ontstaan in de Rotterdamse haven met betrekking tot de wachttijden voor de containerbinnenschepen. Verladers hebben via de Ondernemersvereniging Evofenedex laten weten dat velen van hen overwegen over te stappen op het wegvervoer als er in die wachttijden geen verbetering komt. Het MCA heeft zich altijd sterk gemaakt voor een verschuiving in de andere richting: van de weg naar het water.

Dat is ook het beleid van de Nederlandse overheid. De binnenvaart wordt gezien als een belangrijke oplossing voor congestie op de wegen.